Gaziantep Yöresel Ürünler

22-12-2022 09:32
Gaziantep Yöresel Ürünler

Gaziantep yöresel ürünler nelerdir?
Gaziantep’te yetişen meyve ve sebzelerin çeşitliliği birçok yöreye göre farklı özellikler gösterir. Yörede yetiştirilen Antep fıstığı, zeytini, domatesi, biberi, patlıcanı, acuru, turpu, havucu, salatalığı, haylan ve kış kabağı, tüylü  acuru, tarhunu, haspiri (safran) tamamen yöreye özgüdür. Bunların dışında 40 çeşidin üzerinde isimleriyle tespit edilmiş üzüm çeşitleri tarih kayıtlarında yazılıdır.

Gaziantep'ten ne alınır?
Biber Salçası (Acı, Tatlı, Karışık), Pul Biber, Toz Biber, Dolmalık Patlıcan Kurusu, Dolmalık Biber Kurusu, Dolmalık Kabak Kurusu, bastık, sucuk, tahin helvası, köy pekmezi, lahmacun ve baklava en çok alınan ürünlerdir.

Yöresel ürünler nelerdir?
Gaziantep yöresinde yetişen bakliyatlardan elde edilen bulgur, köftelik bulgur (simit), mercimek, nohut, dövme, biber, patlıcan kurusu, kuru üzüm, pekmez, helva ve tabiki fıstıklı sade yağlı baklava çeşitleri Gaziantep'ten alınması gereken ürünlerin başında gelmektedir.
Yöresel ürün ne demek?
Kendi coğrafyasında yetişen ürünlerden elde edilen ve üretildiği bölgenin adıyla anılan, yada en taze ve lezzetlisinin bulunduğu ürün anlamına gelmektedir. Örneğin; Antep Baklavası, Antepfıstığı, Katmer, Beyran vs.

Gaziantep Yöresel Lezzetler
1950 yılından beri 2. kuşak olarak yöresel ürün ve lezzetlerimizi e-ticaret sitemiz aracılığıyla Tüm Türkiye'ye gönderiyoruz.
Gaziantep Yöresel, Gaziantep Yöresel Ürünler Online Satış, Gaziantep Yöresel Gurme, Gaziantep Belediyesi Yöresel Ürünler, Gaziantep Online Satış, Türkiye yöresel ürünleri uygun ambalajlarla, en taze ve en kaliteli ürünleri Hızlı Kargo ile mutfaklarınıza gönderiyoruz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.