Tam Yağlı Salamura Antep Peyniri

17-02-2023 10:18
Tam Yağlı Salamura Antep Peyniri
Ürünlerimiz tamamı hijyenik koşullarda, organik şekilde üretilmiştir. Gaziantep'ten tüm Türkiye'ye gönderilebilmektedir. Antep peyniri hem lezzet hem görünüş bakımından oldukça değerli bir peynir çeşididir. Görünüşü homojen olmakla birlikte, ağızda dağılan bir dokusu bulunur. Antep peyniri, son zamanlarda oldukça gündemde olan bir peynir çeşididir. Ürünün görsellerinde anlaşılacağı gibi tamamen el yapımıdır. Merkezden bile değil, köylerden temin edilmektedir. Piyasada daha uygun olanlar bulunabilir. Biraz dikkatli bakarsanız kalıp kalıp (fabrikasyon) olduğunu hemen fark edersiniz. 
Konumuza bahis olan ürün, tamamen doğal yollarla yapılmış, makinelerin yanından bile geçmemiştir. Birkaç günde bir yapılıp taze taze getirip şehirdeki tüccarlara teslim etmektedirler. Kahvaltıların vazgeçilmezi sabahları çay ile birlikte yenirken ağızda gıcırdamasından bile kaliteli olduğu anlaşılmaktadır. Yendiği zaman ağızda süt tadı bırakmaktadır. Kimyasal maddeler kullanılmadığı için, markettekiler gibi 1-2 sene raf ömrüne sahip değildir. Ancak tuzlayıp su ile ağzı kapalı saklama kaplarına konulduğu zaman muhafaza edilebilmektedir. Doğal yollarla bozulma süresini yöntemine salamura diyoruz. Kurutmalıklar da olduğu gibi, tabii usullerle saklama, süresini uzatma yöntemidir. Bu şekilde kaplara koyup serin bir ortamda durdurulması halinde, 1 seneye kadar sorunsuz bir şekilde koruyabilirsiniz.
Doğal yollar ile elde edilmiş ürünlerin satışında gösterdiğimiz titizlik ile tabiki müşterilerimiz nezdinde oldukça yüksek bir yere sahip olmak arzulamaktayız. Satışta devamlılık esasımızdır. Müşterilerimizle bağlantıyı koparmamak, aldıkları Antep ürünleri bitmeden takviye yapmak bizim için daha kazançlı olacaktır. Daha önceden bu lezzeti tatmış olanlar bizi daha iyi anlayacaklardır. Hemen istediğiniz kiloyu belirtip sepete ekleyerek siparişinizi oluşturabilirsiniz. Adres bilgilerinizle iletişim bilgilerinizi yazmayı unutmamalısınız.
Antep peyniri fiyatı, mevsimine ve kaliteye göre zaman zaman farklılık göstermektedir. Fabrikasyon olanların fiyatının daha uygun bir şekilde ücretlendirmeye tabi tutulduğunu anlattık. İş gücü bakımından da çok tasarruf edildiği için, biraz daha uygun fiyatlara gelmektedir. Bizim sattığımız köy yapımı Gaziantep peyniri, ev yapımı olduğundan dolayı hiçbir şekilde makine yüzü görmemiş, tamamen geleneksel tekniklerle yapılmıştır. Uzmanlar, organik gıdaların tüketilmesini şiddetle tavsiye etmektedirler. Bir kaç günde bir biriken sütlerinden, bir defada yapımına konulmakta ve hazır olmasının hemen ardından tezgahlara yetişmektedir.
Antep peyniri, sıkma tarzında yapılışından dolayı, bu isimle de anılmaktadır. Keçi ve inek sütünün öneminin anlaşılmasından sonra, bu süt ile yapılan peynirlerin de önemi anlaşılmış oldu. Gaziantep şehrimizin derin bilgi birikimi akabinde bu muhteşem lezzet,  birçok kesimin dikkatini çekmeyi başardı. El ile sıkılarak tamamen organik bir şekilde üretim yapılmaktadır. Pazarlamakta bulunduğumuz ürünümüzün bir marka değeri bulunmayıp tamamen ev yapımıdır. 
 
Kullanım amacı, sevenlerinin tercihine göre farklılık göstermektedir. Bir numaralı kullanımı, sabah kahvaltısında domates ve salatalık ile yenmesidir. Bu eşsiz lezzeti, tost yapımında kullanabilirsiniz. Denendiği takdirde fark edilecek olan bu peynirin, kaşar gibi ekmeğin arasında aktığını göreceksiniz. Tuzsuz olması sebebiyle tatlı türlerinde oldukça rağbet görmektedir. Genel kullanımı ise kahvaltıda dilimleyerek sıcak su içerisinde bulunduğu şekilde tüketim şeklidir. Kahvaltılarda Antep kadınlarının gözdesi olan Gaziantep peyniri, senenin her mevsiminde rahatlıkla tüketilmektedir. Ayrıca, börek ve künefe gibi tatlı ve el işi yemekleriniz içerisinde de kullanabilirsiniz.
 
Ürünün satışını yapmamızdan hariç, birçok farklı konularda sizleri aydınlatmaya çalıştık. Köy yapımı Antep peyniri satın almak için kilosu ve fiyatı hakkında bilgiler yazılmıştır. Kullanım şekillerini sizler için makale aralarında bilgi amaçlı yazdık. Sipariş oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.